2013. február 4., hétfő

Szálkás, a 8.

Megsajnáltam :-(
Pedig akkor még nem is láttam azokat a boci szemeket, amik két napja merednek rám :-(

Szóval, az úgy volt.........., hogy ezt a kis szakadt csövest senki nem akarta ideiglenesen befogadni. A Vizslamentők fel is voltak háborodva. Igaz, hogy német, igaz, hogy drótos.......na de miért ez a diszkrimináció?? Én sem értettem. A lelkiismeretem dörömbölt a mellkasomban. Segítenem kell. Befogadtam.

2013. február 2.
Bemutatom Nektek Szálkást, a fiatal drótos Német vizsla kislányt :-)
Bár leggyakrabban kócosnak, szőrösnek vagy tornádónak hívjuk :-)









 
Így most hárman vannak. Hanga március első napjaiban utazik. Addig még egy újabb műtét, az ivartalanítás is vár ránk.

De róla majd egy másik posztban írok.
Nem tudom pontosan, Szálkást honnan mentették a lányok. Gyepiről, valahonnan a világvégéről.....
Szombaton érkezett, érte mentünk a logisztikai központhoz :-)

Már a találkozás is sokat sejtető volt :-) Amint kiszedték a boxból, letarolt mindenkit a környéken.Odaadtam Ádámnak, aki nem kis ember a maga 192 centijével (és akárhány kilóval :-)), hogy vigye el kicsit sétálni......no nem volt semmi :-) Nem tudtam eldönteni, ki sétáltat kit :-)

Hazajöttünk, de az út sem volt eseménytelen. Olyan túláradó szeretettel akarta meghálálni, hogy "megmentettük", hogy tulajdonképpen a talpamtól a fejem búbjáig nyálas és mocskos lettem :-)

Megérkeztünk, és a fogadtatás sem volt túlságosan elragadó. Sajnos, erre számítottam. :-(
Na nem a család részéről volt probléma, bár bevallom, kissé tátva maradt a szája mindenkinek, -annak ellenére, hogy igyekeztem előre felkészíteni őket-, hogy honnan jött ez a koszos, bozontos, büdös ( bolha elleni szertől) csőlakó :-)  Hát igen, ilyen kutyusunk még eddig nem volt :-)

Szóval, a probléma Hangával volt. Annyira de annyira kiakadt a vendég érkezésén, hogy végig ugatta az egész estét :-( És morgott, és vicsorgott, és mindenáron el akarta zavarni a "betolakodót". De nem járt sikerrel. Mert ez a kis bozontos nagyon hamar feloldódott és élvezte a vendégszeretetünket.

Nehéz este volt. Hanga csak akkor nyugodott meg, amikor felmentünk aludni. Szegénykém, azért nagyon sajnáltam a kis lelkét. Reggel aztán ébredés után azonnal szaladt le a földszintre megnézni, hogy hátha csak rémálom volt. Tévedett. A nagy fekete szőrös békésen heverészett a nappaliban :-)

Azóta alakul a helyzet. Hanga kénytelen volt tudomásul venni, hogy a drótos is marad :-) Lassan barátkozik és elfogadja. Lassan. De már legalább nem ugatja folyamatosan. Azért a Szálkás helyében én betartanám a 3 lépés távolságot.....de ő nem tartja be. Ő egy szeleburdi kis kölyök, aki játszani és barátkozni szeretne.

Tegnap döbbenten vettük észre, hogy Szálkás tüzel. Nem akartam hinni a szememnek. Szerintem én kapom ki az összes tüzelő szukát a Vizslamentésnél.
Szóval, beáldoztam egy alsó gatyát a fiús szekrényből :-) Működött is egy fél napig, de aztán Szálkásnak sikerült a nappali közepére pisilni......és nem vetette le a gatyát előtt :-( Így aztán gatya a mosásba, most szárad.
Nem igazán értem, miért történt a baleset, mert úgy tűnik, szobatiszta. Az éjszakát is gond nélkül kibírta, ezzel együtt mindkét napon bepisilt egy-egy alkalommal.

Ma megfürdettük, megszárítottuk, Tomika még meg is fésülgette :-) Egészen kulturált kinézete lett :-)

Rendetlen, hebrencs, ugrál mindenkire, fel az asztalra, próbál kaját lopni :-) Ma már büntiben is volt, mert nem tartotta be a szabályt :-) Egy igazi ördögfióka :-) De igyekszik, látom rajta. A büntit fegyelmezetten viseli. Kicsit sír.....de elfogadja. Egyre inkább szótfogad, ha azt mondjuk, NEM.
De mit akarok én 2 nap után?? Tele van szeretettel, és ez a legfontosabb. És végtelenül hálás. Nagyon okos, biztos vagyok benne, hogy hamar megtanulja, mit szabad és mit nem. És mindig-mindig az ember mellett akar lenni. Csodálatos kutya lesz belőle néhány héten belül, ezt garantálom :-)

Mára ennyi, és néhány fotó.




Buli van :-))



Gatyában :-) 
 Indul a csipet-csapat sétálni :-)







Úúúútál fürödni...de fél kiló homokot mostunk ki a bundájából :-)




Büntiben.


2 megjegyzés: