2014. szeptember 13., szombat

A búcsú

Sírós bejegyzés, de ezt már megszokhattátok tőlem. Sírok, mert gazdihoz utazott ma Lady Gizi Angliába.
3,5 hónapot töltött velünk, és bizony voltak problémák. Műtétek és egyéb nyalánkságok.... És volt sok gyönyörű együtt töltött nap. Itthon és  a Balatonnál. És sok alma és körte és szőlő......, mert annyira imádja a gyümölcsöt :-)
Nagyon szerettük őt. De azt is tudjátok, aki ismer, aki olvas, hogy azért csinálom ezt az egészet, hogy gazdihoz kerüljenek, hogy esélyt kapjanak egy boldog életre, hogy egyáltalán élhessenek....
És bár nagyon megvisel minden kutyus elengedése, várom a következőt, akinek segítségre van szüksége, és kezdődik minden előlről....

Nos, Lady útnak indult. Legfrissebb hírek szerint már Németországban vannak. Nagyon hosszú az út, de őt már nagyon várják. Ha megérkezik, és jönnek a hírek, a boldog fotók, sokkal könnyebb lesz....
Reggel levelet kaptam a gazditól, ez nagyon sokat segített. Lesz vizsla tesó és lovacska is :-) Csodás helyen fog élni.

Én ma vidékre utaztam a fiúkkal, meglátogatni a nagyit és 90 éves dédit. Jóval hamarabb megszerveztük ezt a látogatást, mint ahogyan kiderült az utazás. Már nem mondhattam le.....  Így a férjemre maradt az a nem kellemes feladat, hogy átadja Lady-t Juditéknak ( Vizslamentés), akiknek hálás vagyok azért, hogy házhoz jöttek érte, és nem nekünk kellett betenni a ketrecbe .

Ettől függetlenül keserves volt az elválás, hisz tudtam, már nem lesz itt este, amikor haza jövök :-(

De nem is erről akartam írni......hanem az ő búcsújáról.

Nem volt fix helye nálunk. Hol Tomival aludt, hol velem, hol a Zeusz ágyában......ahogy éppen kedve tartotta. Sőt, sokszor egy éjszaka alatt is vándorolt :-)

Ma éjjel Tomival aludt. Reggel korán felkelt, és bemászott Bandihoz :-)  Végül átjött hozzám.....beugrott az ágyba, hozzám bújt, mellém feküdt.......és ez a sírós része....Mert nem szomorúan vagy bánatosan bújt hozzám......hanem azt mondta : Ugyan, idi mami, ne sírj már, minden a legnagyobb rendben lesz!!

Ő vigasztalt engem :-)

Igen drágám, tudom, minden rendben lesz! Boldog vizslácska leszel, szeretni fognak, és kapsz majd sok-sok almát és körtét. :- )  Óóóóó, ha látnád, hogy most hoztunk Gyöngyösről egy hatalmas láda szőlőt.....milyen boldog lennél! :-) De biztos vagyok benne, hogy azt is fogsz kapni :-)

Nos, ez az idik sorsa. Befogadni, megszeretni, ápolni, gondozni, nevelgetni ( na nekem az e része nem megy), majd mikor már minden olyan szépen alakul.......ELENGEDNI.

Sokszor mondják, "én ezt nem tudnám csinálni". Hát, én sem tudom. Hisz mindig belehalok egy kicsit. És akkor velük mi lesz??  Akkor ők mind meghalnak, mert nincs aki segítsen? Ezek a csodálatos kis lények, akik tele vannak szeretettel, önzetlen szeretettel, és az ember hibájából kerültek ilyen helyzetbe... És csak az ember tud nekik segíteni!
Lady-nek már sikerült! Sok jó embernek köszönhetően ő már robog egy szebb élet felé.......de hosszú a sor :-( 
Így aztán, ma még kicsit sírdogálok, holnap pedig ott folytatom az egészet, ahol abba hagytam.....

Mert ez az idik sorsa. Ez az én sorsom.

Köszönöm Vizslamentés, hogy vagytok!  <3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése