2013. június 30., vasárnap

Rozsdás/ Vitriol - a 12.

Tegnap reggel még nem sejtettem, hogy este egy vizslával többen leszünk. Aztán délután megcsörrent a telefonom, a kijelzőn Evelin....na, akkor már sejtettem :-)
Este megérkezett Rozsdás/Rozsdi, aki a Vizslamentőknél a Vitriol nevet kapta. Nem véletlenül. :-(

Rozsdi Magyar vizsla, 16 hónapos kislány és a családja adta le. Még szállítani is hajlandók voltak Pápáról Sóstóra, csak, hogy mielőbb megszabaduljanak tőle.

A megérkezés nem volt felhőtlen. A kutya az autó lehúzott ablakán próbált kiugrani, zihált, mint az őrült, ketten alig tudtuk féken tartani a pórázzal :-(  Kaptam egy hiperaktív, enyhén szólva idegbeteg kutyát. No, ilyenem sem volt még....gondoltam.

Ezek után, az ő és mi testi épségünk megőrzésének érdekében, más lehetőséget nem látván, megpróbáltam belökni a kapun a vicsorító kutyáim közé. Gondoltam, ettől rosszabb már nem lehet.

Mit mondjak, kűzdöttünk...

Eközben csak úgy homályosan jutottak el hozzám a "gazdi" mondat foszlányai, aki roppant viccesnek találta ezt az egész helyzetet.....mármint azt, hogy ő most leadja a másfél éves vizsláját, csináljanak az állatmentők vele azt, amit akarnak. A hülyék....:-(      ( de amúgy remélik, nagyon jó családja lesz majd :-()

Nem ítélkezem, nem mondok semmit, csupán azt, amit hallottam....

Megkérdezte a fiaimat, hogy jó gyerekek-e. Amikor a fiúk a döbbenettől lemerevedett arccal kinyögték, hogy iiiiigeeeen, nevetve mondta, hogy akkor jó, mert most hoztak egy rossz kutyát......ha...ha....ha....

Aztán elmondták, hogy ilyen hiperaktív egész nap......soha nem fárad el....pedig volt neki szép nagy ólja......

Hajaj.....:-(

Kérdeztem, bent lakott-e. Á, nem, még a -15 fokot is jól bírta az udvaron. Na ja. Az óljában.

Aztán figyelmeztettek, nem nagyon találkozott még kutyával.......:-(

Na ez valahogy szíven ütött.

Megkérdeztük, hogyan került hozzájuk. Egy ismerősük vizslája lefialt ( felelős állattartás!!), így aztán minden arra járónak el kellett vinnie egy kis vizslát :-(  Figyelitek, milyen vicces?  :-(

Aztán közölték, hogy szökős....átmászik a kerítésen, és a legutolsó szökése volt az utolsó csepp a pohárban, hogy le kell adniuk....:-(

Többre nem emlékszem....álltam dermedten a döbbenettől....azt hittem, már nem érhet meglepetés ennyi kutya után. De még mindig érhet. A gazdik elmentek, a kutyus pedig megpróbált utánuk menni......átmászni a kerítésen :-(  Na, ilyet sem láttam még....Alig tudtuk elkapni a kb. 160 cm magas léc kerítés tetején.
Na, nesze neked, még ez is:-(

Mit mondjak, nehéz este volt. A kutyus annyira fel volt spanolva, hogy attól féltem, nem bírja a szíve. Komolyan. Közben valahol megsérült a farka hegye, vérzett. Ahogy csovizott, minden tiszta vér lett. Próbáltuk megszeretgetni, magunkhoz ölelni, nem maradt. Karmolt. Este nem tudtuk, karmolásokkal vagy az ő vérével vagyunk tele.... Nem tudtam, hogyan kell megfékezni egy ilyen kis bolondot. A kutya fiatal és valószínűleg ártatlan. Nem ő tehet róla, hogy ilyen állapotba került. Szerintem. A férjem elvitte sétálni. Talált az autójában egy fojtó nyakörvet, azzal próbálkoztunk, biztos ami biztos. Láss csodát, Rozsdi boldogan és rendesen sétált. Jó nagyot jártak, de amikor hazajöttek, ugyanott folytatódott minden. Besötétedett, behúzódtunk a házba. Kiengedni nem mertük, mert azonnal indult kerítést mászni. Bent folytatta ezt az őrült viselkedést. Mit mondjak....tehetetlenül néztem. Nem ült le, nem feküdt le, csak rohangált, pörgött, mint a motolla.  10 óra körül az egyik fotelba leült. Akkor tudtam készíteni néhány remek, gazdikereső fotót :-)) Hátha találunk neki mielőbb egyet :-)  Elaludt. Éjfél körül én is beosontam az ágyamba. Hajnal 3-kor felébredt, és közölte, ő bizony kialudta magát. Onnantól kezdve rumlizott.....reggel 7-ig bírtam, akkor felkeltem. Megadtam magam. Ő nyert :-( Nem írom le, miket gondoltam.

És akkor most a jó hírek. A mai napot is sétával kezdte. Boldogan, vidáman és rendesen sétált. Utána reggeli. Zeusszal rohangálás a kertben, játék....Egyszer csak azt vettük észre, mintha lelassult volna a kutyus. Nyugodtan sétált ide-oda, le-le heverészett a fűben, a szivacs pamlagon. Nyugodtan lélegzett. Mintha kicserélték volna. A tegnapi dilinyós kutya megjavult??  Ma már meg sem próbált kerítést mászni. Gyakorlatilag szabadon jár-kel a kertben, házban.....és bár néha összerezzenek, ha nem látom, még mindig előkerült valahonnan :-)  Az előbb pl. a fürdőbe zárta be magát.Nagyon sok simit, szeretetet kap. Azt gondolom, ez kellett neki. Én nagyon bízom benne, bízom abban, hogy minden rendbe jön, mert ő csak egy áldozat. A felelőtlen ember áldozata. Ismét. Nagyon fiatalka még, és gyönyörű. Megérdemli, hogy szerető családja, és boldog vizslaélete legyen.

A fotókat egy másik posztban teszem közzé. Arra kérek mindenkit, ne osszátok meg ezt a bejegyzést a FB-on, maradjon köztünk ez a történet, tekintettel arra, hogy a volt gazdikról is írok. Nincs jogom és szándékom ítélkezni mások fölött, csak úgy, magunknak jegyeztem fel ezeket a sorokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése