2013. január 4., péntek

Újabb műtét

Ma hajnalban Hanga átesett egy újabb operáción.
A lehetőség már egy hete "benne volt a levegőben", viszont ma este Evelin intézkedett és felgyorsultak az események :-)
Este 6-kor tudtam meg, hogy 8-ra vihetem a rendelőbe, és még éjjel túlesik a műtéten.
Szakemberek konzultációja után az a döntés született, fel kell tárni a mellkast és a gyulladt csontot és környékét megtisztítani, a csontból mintát venni további vizsgálatok céljából.
Kicsit ideges lettem....Ráadásul Hanga nem sokkal előtte vacsizott, de azt mondták, ez nem gond. Gondot jelentett viszont a tüzelése, ami fokozott vérzékenységgel járhat . Ugyanakkor meg is könnyebbültem. Igen, lépjünk már tovább, történjen már valami..... És tulajdonképpen ez a gyors döntés nem engedte, hogy egy egész napig stresszeljek a műtét miatt.Szóval, este 8-kor úgy hagytam ott a rendelőben, fojtogató sírás közepette, hogy 10-kor telefonáljak, műthető állapotban van-e egyáltalán. 10-kor telefonáltam, a válasz : igen, lesz műtét, még az éjszaka folyamán.
Legközelebb már ma 1 órakor telefonáltam ( éjjel!), akkor még mindig nem kezdtek hozzá...Lefeküdtem aludni, és közben sűrűn imádkoztam.....:-(  Fél 5-kor kaptam az sms-t, hogy túl van rajta.....de akkor még többet nem tudtam. Délelőtt 10-re mehettem érte. Nagy volt az öröm :-) Pedig mondtam neki, mielőtt este eljöttem, hogy nem fogom otthagyni :-)
Szóval, amikor nekiláttak feltárni a mellkast, nem tudták, mit fognak találni. És hát amit találtak, az minden képzeletet felülmúlt!!!!!!  Kettő ( vagy 3...nem emlékszem pontosan) fogvájót szedtek ki a szegycsontjából, ami úgy került oda, hogy megette.....(egészben!).....valamikor, régen......majd azok átszúrva a nyelőcsövét és azon áthatolva vándoroltak a mellkasban és a szegycsontba fúródva landoltak :-( No, ezt olvassátok el még egyszer! Amikor én ezt megtudtam-megláttam, percekig nem tértem magamhoz.....Nem tudom azt az érzést elmondani, a döbbenettől levegőt is alig kaptam....Őrület, komolyan mondom. Mit szenvedhetett ez a kicsi kutya???
Nem is akarok már erre gondolni, boldog vagyok, hogy túl vagyunk rajta, és megszabadult a fogvájóktól :-(
Kaptunk még egy infúziót, Zsuzsi bekötözte, hazajöttünk délben. Nagyon éhes volt :-) Evett-ivott, pisi-kaki is rendben volt. Jó kedvű volt, virgonc, ugri-bugri. Este még visszamentünk egy kötés cserére. A seb ( jó nagy!!!, és maga a műtét is 4,5 órás volt)be van drénezve, ürül belőle a váladék.
Holnap is megyünk, és mivel újabb antibiotikum kúra kezdődött, gyanítom, egy ideig újra naponta :-)
Híresek lettünk :-) Mindenki azzal fogad minket ( ki lelkesen, ki szomorúan), hogy hallottam, mi történt veletek!!! Úristen, ti vagytok a fogpiszkálósok!!!  Mit mondjak, nem vágytam ilyenfajta népszerűségre.:-(  Hát, valóban nem egy mindennapi eset.
Most alszik itt mellettem a drága, azt hiszem, nagyon fáradt. Én is az vagyok, nem sokat aludtam az éjjel. Most bizakodunk, hogy ez volt minden bajnak az okozója, és nincs semmi egyéb...
De sajnos ez is csak napok-hetek múlva fog kiderülni, úgyhogy addig is számítunk ám a pozitív energiátokra!
A tegnapi és a mai nap során sok-sok gondolat kavargott a fejemben. Nemrég olvastam Coelho-tól egy történetet. Egy ismerőse majdnem belehalt perforált vakbélgyulladásba, mert nem ment orvoshoz. Gondolattal akarta meggyógyítani magát, de az most nem működött......kevés volt.

Hiába volt a rengeteg szeretet, gondoskodás, amivel körülvettük Hangát, hiába a homeopátia, hiába az energia.....addig, amíg ezek a "rohadt" fogvájók ki nem kerültek a testéből, esélytelen volt....

Most van esély. Gondoljatok ránk!! Aki tud, küldjön energiát neki! Aki nem, gondoljon rá szeretettel és pozitívan! Én hiszek ebben. Hangának most már valóban meg kell gyógyulni!!!
Köszönöm Csilla doktornéninek és Józsi dokibácsinak, valamint a rendelő kis csapatának!!
És köszönöm Evelinnek!!  (tudod, mit :-.))

Bízom benne, hogy napról napra jobb hírekkel tudok majd jelentkezni.
Mindenesetre abban biztos vagyok, hogy fogvájók nélkül sokkal szebb az élet :-))

3 megjegyzés:

  1. Minden jót Hangának, és Neked is mielőbbi pihenést. Nekem az jutott eszembe, hogy nehogy legyen valahol egy negyedik kóbor fogpiszkáló.

    VálaszTörlés
  2. Nehogy.....:-( köszönjük a jókívánságot!

    VálaszTörlés
  3. Hú! Ez megdöbbentő! De ha az idegen test eltávozott, akkor a gyulladás meg fog szűnni! Tuti biztos. Ezután azt hiszem másként fogok a fogvájókra nézni.

    VálaszTörlés