2013. január 10., csütörtök

Napjaink

Eltelt egy újabb hét. Ma 6 hete, hogy Hanga megérkezett hozzánk. Szépen gyógyul.
Továbbra is naponta járunk a rendelőbe, tegnap szedték ki a drén csöveket ( nem tudom, hogy kell írni), kétféle antibiotikumot kap. Pici savó még folyik a sebből, remélem, nem sokáig. Álmomban sem jöjjön elő többet :-(
Tegnapra a nyakán hatalmas, tenyérnyi duzzanat lett a rengeteg szuritól. A feneke is tele van már dudorokkal, szegény orvosok nem tudják, hol szúrják meg :-( Ma estére egy újabb tenyérnyi duzzanat a nyaka alatti részen :-( Most borogatom :-(
Szegénykém, mi jöhet még??  Jó hír, hogy az újabb bakter eredmény is megérkezett, és semmi rendkívülit nem találtak.
Hála égnek, a tüzelésnek is vége.
És akkor most mesélek egy kicsit :-)
Édes kis baba....pedig nem is baba, hiszen 4-5 éves lehet. De bújós, hízelgő, puszilgatós.
A kutyákkal továbbra is barátságtalan, de Zeuszt már szereti :-)
Az emberekkel azonnal puszi pajtás, a vadidegennel is. A rendelőben amíg várakozunk, sokan megsimizik, és ilyenkor majd el repül örömében :-)
Érdekes dolog, hogy nem hajlandó olyan részen sétálni, ahol egy forgalmas autó úton kellene átmenni. Egyszerűen visszafordul.....vagy kihúzza a fejét a nyakörvből. Félek, ez valami súlyosan rossz emléket idéz benne. Lehet, hogy egy ilyen úton tették ki autóból? Soha nem fogjuk megtudni. A másik érdekesség, hogy rettenetes ellenszenvvel viselkedik ( esetleg félelemből??) a "kisebbségi" emberekkel szemben :-) A múltkor séta közben jött velünk szemben valaki egy talicskát tolva, alig tudtam visszafogni, mert neki akart rontani. Előtte egy hasonló kaliberű ember rőzsét vitt az erdő szélén....vele ugyanez :-)  Huuuu....nem mondok semmit.
Ma délelőtt főztem nekik az ebédet, és döbbentem vettem észre, hogy nincs itthon zöldség.....pedig azt hittem, hogy van. Egy fél zacskó karfiolt találtam a fagyasztóban, pár szem krumplit...Gondoltam, felturbózom egy kis almával :-) A gyerekeim nagyon szerették baba korukban az almás krumplit husival....Na, a kutyáim nem szeretik :-) Olyan ügyesen kiették az utolsó szem rizst és darált husi morzsát a tálból, hogy öröm volt nézni......és persze ott maradt az összes alma... :-(  Ez nem jött be ...
Hangának a szobatisztasága is kifogástalan. Ő többnyire nem kéredzkedik ki, mint pl. Virág, de amikor kiküldöm, és mondom neki, hogy pisiiiii.....szalad, és elintézi :-) Tündéri!

Nagyon tetszett neki a hó :-) De nem szívesen marad kint, kicsit szaladgál, aztán gyorsan vissza a jó meleg házba :-) Néha már Zeusszal elszabadul a pokol idebent. Jó értelemben. Hancúroznak.Aminek Zeusz nagyon örül, de van még benne némi félsz :-) Igaz, az újabb műtét óta azért a kicsi is visszafogottabb, de én is ráparancsolok, hogy most gyógyulni kell és nem rendetlenkedni.

Semmi rosszat nem csinál, nem rág szét semmit, nem tesz kárt semmiben. Nem tudok egy negatív dolgot sem mondani róla. ( csupán a kutyákra való morgást ) Most persze mondhatjátok, hogy ha ha ha....minden kutyámra ezt mondtam.....nem is hiszitek el. De tényleg így van, lehet, hogy én szuper jó vizsiket kapok mindig :-) 

Milyen érdekes, hogy egy együttélés során mennyi mindent tanulunk egymástól. Mindenki mindenkitől. Kutya az embertől, ember a kutyától, kutya a kutyától....Zeusz nagyon furcsa dolgokat művel mostanában. pl. odajön, a fejét az ölünkbe nyomja, és nem csak a fenekét, mint korábban :-) Lassan már puszit is fog adni, ami teljesen idegen volt eddig tőle. Aztán, hanyatt fekszik és vakartatja a pociját.....na ez sem volt rá jellemző :-) Igaz, ágyban is azóta alszik, amióta látta Lilikét a Balatonnál....

És itt a fegyelmezettség kérdése. Ezt mi tanulhatjuk ettől a kicsi vizslától.Amilyen türelemmel és fegyelmezetten viseli ezt a sok tortúrát....irigylésre méltó. Azt hiszem, a rendelőben még sokáig fogják őt emlegetni. És egy aranyos dolog. Azóta is minden nap bemegy a fürdőszobába, és leül a kád mellé :-) Néz rám kérdően, hogy most mi van, már nem fürdünk?? Pedig higgyétek el, nem élvezte ezt a fajta fürdést. Hiába szeretik a vizet, ez teljesen más....De tudta, hogy ezt kell tenni. Több, mint 3 héten keresztül fürödtünk naponta.

Kicsit csapongtam ugyan, de ezeket a gondolatokat szerettem volna megosztani veletek, hogy ne csak a betegségről szóljon a blogom.

Jut eszembe, az autóban szörnyen viselkedik továbbra is :-) Feláll, forog, előre akar mászni a nyakamba.....többnyire végig kiabálom azt a 3 km-t, amíg átérünk az orvoshoz . Na, itt egy újabb negatívum! Ugye, ugye, aki keres, az talál......  :-)   Viszont aki szeret, az nem keres :-)
Micsoda életbölcsesség :-)




Reggeli fogmosás :-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése