2014. január 19., vasárnap

Nati gazdis :-)

2014. január 16-án Nati gazdihoz költözött.

Sok-sok minden történt előtte, csak úgy pörögtek az események.
December 6-án látogatóink voltak, akik szerették volna Natit megismerni. A 6 éves Marci a szüleivel éa Alma vizslájukkal. Alma 13 éves és sajnos beteg :-( Nati még a FB-on nagyon megtetszett a családnak, és a személyes találkozás csak megerősítette ezt a szimpátiát. Gyorsan döntöttek, ŐT szeretnék örökbe fogadni.

Mivel Nati is szimpatizált a család minden tagjával, én is úgy éreztem, remek helye lesz náluk. Annyit kértek, az ivartalanítást ejtsük meg előtte. Így gyors szervezés kezdődött, és csütörtökön befeküdt  Nati a műtétre.

És ezzel megkezdődött néhány napos kálváriánk :-(
Amint hazahoztam Natit, hogy megkíméljem a szörnyű tölcsértől, a szokásos pólót adtam rá. Az éjszakán szörnyű volt. Nyalogatta a pocit, igaz, nem a sebet, hanem mellette, sokszor csak ült az ágyban, nem tudott elaludni....Reggel elmentünk infúzióra, majd utána pisilni kellett volna, de akkor ébredtem rá a szomorú tényre, hogy előző délután óta nem pisilt :-( Inni ivott, enni evett, de pisi sehol :-( Pedig belement a sok infúzió is. Már éppen arra készültek a rendelőben, hogy megultrahangozzák a hólyagját, amikor az egyik asszisztensnek furcsa ötlete támadt. Vegyem le róla a ruhát, és úgy próbálkozzunk...  És láss csodát, pucéran pisilt!!!  Mit mondjak, megint tanultam valamit :-)  És még mást is....de haladjunk szépen, sorjában!

Innentől kezdve, ha kivittem pisilni, előtte levetkőztettem. Elkezdett jó étvággyal enni, és a 2. napon már szívesen ment sétálni. Ennek ellenére valahogyan nagyon letört volt... Aztán el kezdett furcsán viselkedni...ledobta magát a földre, össze-vissza csúszkált.....néha nyüszített is....Úgy tűnt, nagy fájdalmai vannak. De nem lehetett nagy baja, hiszen nem volt lázas, evett-ivott, bágyadt sem volt, de valami nem volt rendben :-(  Hétfő reggel beszéltem Evelinnel, kapásból mondta, hogy a belső varrat szúrja :-( Ez elő szokott fordulni, majd elmúlik :-( Az éjszakáink is rettenetesek voltak....hirtelen felriadt álmából és össze-vissza dobálta magát....Tehetetlenül néztem....Kedden úja hívtam Evelint, hogy ez nem normális, ami történik.. Néhány célzott kérdéssel kizártuk azt a lehetőséget, hogy benne maradt valami műtétkor :-)  vagy, hogy gyulladás lenne bent. Amúgy tök szép volt kívül a seb. Így aztán Evelin kívülről próbálkozott. Először is azonnal levettette a ruhát róla....sose lehet tudni....., a következő és egyben utolsó ötlete az volt, hogy ellenőrizzem le a varratokat, mert lehet, hogy valamelyik damil vége szúrja a hasát :-(
És így volt. A fiúkkal lefektettük, elemlámpával és éles szemekkel megvizsgáltuk, és kiderült, az egyik damilvég túl hosszú volt, vissza kanyarodott és szószerint bele állt a pocijába :-(  Csoda, hogy őrjöngött ez a kis kutya?? Levágtam :-) Natit kicserélték!! Megnyugodott, boldog volt, és én is, mert végre aludtunk éjszaka!!  Hihetetlen, hogy mik történnek. Mindig tanul az ember.
Ezek után, 16-án csütörtökön délben elköltözött. Napi kapcsolatban vagyunk Petrával, a mamájával, remekül van. Kapok fotókat, beszámolókat. Kedden fogják kiszedni a varratait, és akkor nyugodtan kijelenthetjük, egy életre megóvtuk őt sok-sok bajtól, potenciális életveszélyes betegségtől. ( gondolok itt a gennyes méhgyulladásra, az ivarszervi daganatokra, nem beszélve a tüzelés miatti stresszről)

Nos, mutatok képeket, aztán mesélek ám, mert az élet pörög, alig ment el Natikám, már itt az újabb mentvény :-)


Ismerkedés a leendő mamival :-)
Műtét után, de már otthon. Fáj :-(


Másnap infúzió

Nem akart lefeküdni, sokat üldögélt :-( Így utólag már érthető...Tejszínhabos gofri vigaszként a nagy betegnek :-)


Néha muszáj volt az a hülye tölcsér :-(

Kefír a bélflóráknak :-)

Az utolsó órák....várjuk a gazdit..Az első fotó Nati új családjával! :-)


És végül néhány gondolat. Nati csodálatos kutyus. Esze ágában nem volt megszökni.Szófogadó, bújós, kedves kis jószág. Nem lopott, nem rágott, semmi rosszat nem tett.
Bízom benne, hogy gyorsan beilleszkedik új családjába, és nagyon szép vizslaélete lesz.

Natikám, boldog gazdis életet kívánok neked!! Köszönjük, Vizslamentés !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése