2012. december 13., csütörtök

A 2. hét

Eltelt egy újabb hét. Bár nem látok bele a Hanga csontjaiba, mégis úgy érzem, szépen gyógyul. Napról napra jobb a helyzet. 3. napja már nincsen kötés, csak póló. Minden nap meleg vizes tusolás, kontroll és szuri az állatorvosnál. Hanga már nem tiltakozik. Az első napokban alig tudtam bevonszolni a rendelő udvarába, volt úgy, hogy inkább ölbe vettem és úgy szaladtam be vele. Egy ideje már nem teszi ezt. Simán jön. Azt hiszem, tudja, hogy azért megyünk oda, hogy meggyógyítsák őt.
Ő a rendelő kedvence :-) Nagyon szeretik. Azt mondják, ritka jó vizsla :-) Türelmes, szófogadó és nagyon kedves. Az emberekkel. De a kutyákra morog :-)

Még valami nedvesség (genny, váladék) szivárog a sebből, de egyre kevesebb. Az orvosok azt mondják, ez belefér. Még ettől több is.

A hangulata továbbra is nagyon jó. Vidám, ugri-bugri, szaladgál, lassan játszik is Zeusszal. Bár Zeusz még mindig tart tőle, mert azért naponta előfordul, hogy "lemorogja a fejét" :-)
Szó szerint terrorizálja. :-(

Hihetetlen jó az alvókája :-) Reggel nem kel korán....én már rég fent vagyok, amikor ő még mindig durmol.......az ágyamban :-) Jól van na!! Muszáj voltam beengedni....éreznie kell a hatalmas szeretetet, hogy meggyógyuljon!

Teljesen szobatiszta. Időnként kiengedem, szalad pisilni.....elintézi, és már ott áll az ajtóban, hogy engedjem vissza :-) Nem csodálom a -5 fokban.

Szereti amit főzök neki. Rizses husi sok-sok zöldséggel. Brokkolit és gyömbért kap plusszban, de szerencsére mindent megeszik, nem válogat.

Reggelire szoktam neki egy kis száraz tápot adni, azt is elropogtatja, és szokott még este is kapni, mert ő is inkább több részletben eszik kisebb mennyiségeket. ( Bár az ebéd rizses-zöldséges-húsos egytál nem éppen kis adag :-)) Ő bezzeg imádja a sütit, édességet, palacsintát :-) A Mikulás is hozott nekik csokis kutyadrazsét.

Mutatok majd fotókat, amin jól látszik az egyik kedvenc szórakozása......szó szerint beleül az ember ölébe a padlón.

Sajnos, rossz szokás is előjött nála. Kunyizik az asztalnál. :-(  De a lopás még nem fordult elő, és remélem, nem is fog. Inkább csak feszegeti a határokat :-) De én nem bánom, mert ugyan nem kap egy falatot sem az asztaltól, mégis úgy érzem, ez is a gyógyulás jele :-)

Nem rág meg semmit, nem tesz kárt semmiben. Nyugodtan egyedül lehet hagyni őket....., de teljesen egyedül! Mert amikor én elmegyek itthonról, állítólag kitartóan ugat utánam :-) Mondják ezt a fiaim, akik még aludni szerettek volna.....Na, ezt én nem tudom.

Összességében, végtelenül kedves, barátságos, szeretettel teli vizslácska, de még szocializálni kell, hogy más kutyákkal se "genyózzon" :-)  (bocsi, ezt a kifejezést az orvosi rendelőben használta Kriszti dokinéni :-))

És akkor a fotók :

Nem szeretem, amikor "hülyét" csinálnak egy kutyusból....de a piros póló annyira adta a helyzetet....
Egy fotó erejéig ki kellett próbálnunk :-))


Készülődés lefekvéshez :-)


Tomi ölében



"Sebtusolás"..... azt hiszem, nem nagyon díjazza....de ő egy hatalmas HŐS!
Tomika pedig egy tündér :-)




Bandival 



Hanga Mikulás anyó :-) Szerintem nem tartotta jó mókának a sapkát :-)


Hopp, egy szegény, szerencsétlen ridgeback!! :-) Akinek nem adtak enni.....az asztalnál...



Kukucs a műhelyembe :-) De sajnos az gyerekeknek és kutyáknak tabu :-)


Nem adok az uzsonnámból :-)


Nos, mára ennyi. Továbbra is számítunk rátok, a pozitív energiára, a szeretetre, a drukkra.....
Hangának meg kell gyógyulnia!

3 megjegyzés:

  1. Jól van! Tudtam hogy így lesz!

    VálaszTörlés
  2. Mi újság Hangával? Ugye jól van? Ugye csak a karácsony-szilveszter miatt vagy elfoglalt?!
    Bocs,hogy ismeretlenül írok! Kati vagyok, kb egyidősek lehetünk, ezért merészellek tegezni. Rendszeresen olvasom a kutyis történeteidet, szinte mióta elkezdődött a blog. Minden tiszteletem azért, amit teszel értük.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm Kati! Így ismeretlenül is nagyon jól esik az érdeklődésed :-) Írtam új posztot, ott beszámolok bővebben. Sajnos, nem az ünnepek miatt nem írtam :-( Nem volt erőm :-(

    VálaszTörlés