2014. október 25., szombat

:-)

Bufika mai alakítása. A délutáni séta után ott maradtam az ujdonsült fitness parkunkban "edzeni" :-) A fiúk hazahozták a 3 kutyust. Kis idő múlva feltűnt, hogy folyamatos, kegyetlenül elkeseredett vonyítást hallok.....a távolból. Egyre gyanúsabb lett. Kérdeztem a nagy fiaimat, akikkel együtt voltam, hogy ugye nem tőlünk jön ez a hang??? Ugye nem a mi kutyánk csinálja ??? Ugye neeeeeem ??? DE IGEN! :-(  Amikor hazaértem, Bufika ült a bejárat előtt a lépcsőn....a másik két kutya társaságában, a házban a család másik fele......és rettenetesen elkeseredve vonyított nagyvilágba.... Azt hiszem, az egész "Háromhegyek" hallotta, és azóta is azon tanakodnak az emberek, mit tettek ezzel a szerencsétlen kutyával, hogy ennyire nekikeseredett :-( Elhagyta a mamija fél órára Amúgy,mondtam már, hogy keresi az álomgazdit! Jó lenne minél hamarabb megtalálni! :-) :-)



2014. október 24., péntek

Bufi mama

Bufika több, mint 3 hete él velünk. Sok minden történt....Az első napokban sokat sírdogált. Gondolom, a babái miatt :-( Lassan megnyugodott. Megszeretett, elfogadott minket. Túlságosan is. Annyira ragaszkodik hozzám, hogy ha kiteszem a lábam a házból, ül az ajtót figyelve és sír..... Ezt mesélik a többiek :-( Ugyanis akkor sem marad egyedül, lehet, hogy rajtam kívül a népes család minden tagja itthon van, de ő utánam sír :-(
Más módon is kimutatta szeretetét. Séta közben gondolt egyet, ott hagyta a többieket, és hazaszaladt hozzám :-(  Pedig nagyon szófogadó, póráz nélkül futkározik a mezőn.

Nagyon jó kutyus. Szobatiszta, kedves, bújós, nem rongál. Nyugodt, nem lop (kaját), jól alszik, egyszóval majdnem tökéletes. Szépen eszik, ami teljesen meglepő egy agyon éheztetett kutyustól. Sőt, ha nem esik jól neki az étel, nem eszi meg mindet. Még mindig naponta 3x kap enni, és hála égnek, már látom rajta a hízás jeleit :-) Egy hete megkapta az oltásait is. Kap vitaminokat, és persze finom, tápláló ételt, zöldséges rizst, most éppen vadhússal :-) Vagy nyuszival :-) Ismerkedik az ízekkel....de tetszik neki :-)  A sütik, a gyümölcsök, mind-mind ismeretlen számára. Szépen lassan megtudja majd, milyen az igazi vizsla élet :-)
Na igen, pl. a puha meleg ágyikót nagyon élvezi :-) Alig tudom kituszkolni az udvarra ebben a rossz időben, hogy legalább a pisi-kakit elintézze :-)  Kis tünemény....
Érkezése óta nagy a vendégjárás nálunk kutya fronton. Először Füge, majd Kajla, most pedig Csoki...
Mind vizsla kan, és mindnek köze van a VM-hez, és persze gazdisok :-) Néhány napra szállnak meg nálunk, amíg a gazdiknak "vizslamentes" programjuk van, és nem tudják őket magukkal vinni. Bufi toleráns velük szemben. Nem mondom, hogy szereti őket, vagy hogy örülne a vendégeskedésüknek, de elfogadja :-) Mondhatnám úgy is, fittyet sem hány rájuk :-) Igaz, néha már próbál ő is játszani velük.....valahogy ez neki még nagyon nem megy :-)

Nos, ezek az elmúlt 3 hét legfontosabb történései. Persze, sok fotó készült, mutatok néhányat.












2014. október 2., csütörtök

Lady új élete

Lassan 3 hete, hogy Lady elköltözött Angliába :-)

Köszöni, remekül van!  Izzy lett a neve. Van egy vizsla tesója, akivel azonnal egy hullámhosszon voltak és azóta is elválaszthatatlanok.
A család nagyon szereti, mert kedves, bújós kutyuska - megmondtam, nem? :-)
Azt írja a gazdi, olyan, mintha mindig is velük élt volna. Ja, és hogy nem túl szép, de nagyon bájos...
Na, ezen kicsit berágtam. Mi az, hogy nem túl szép??? Gyönyörűűűűű! Ja, hogy kicsit molett?? Na és? Ő ilyen alkat.....bezzeg ha látnák a mostani csontkollekció vizsimet :-( Akkor tudnák értékelni, hogy van rajta egy kis tartalék . Legalább nem fog fázni télen :-)

Szóval, minden a legnagyobb rendben. Íme, a fotók!










Bufi




Tegnap este megérkezett hozzánk legújabb védencem, BUFI , aki egy fiatal leányka, nem túl nőies névvel :-)
Bufit 4 babájával (8-9 hetesek), egy másik mama vizslával, és annak a 3 hetes babájával együtt mentette vidékről az Állatvédőrség.

Bufi kicsike és rettenetesen sovány :-( A megérkezésükkor azonnal orvosi ellátásban  részesültek, kaptak chipet, féreghajtót, bolhairtót, hasmenés elleni szurit :-( Oltások később, ha az immunrendszerük kicsit helyrejön.

Kedves, barátságos volt, amikor megérkezett......de nagyon ragaszkodott Évához, aki fuvarozta hozzánk.
Végtelenül elkeseredett, amikor itt hagyta :-(

Vacsorázott egy keveset. Látszott, hogy nagyon éhes, de nem lehet hirtelen megterhelni a gyomrot. Azt a gyomrot, ami ki tudja mióta üres. Nagyon üres :-(

Nem találta a helyét. Az éjszakánk szörnyű volt. Többnyire ült és sírt, vagy kikéredzkedett a kertbe....
Nem sokat aludtunk.

Észrevettük, hogy minden hirtelen mozdulattól megijed, összerándul, bebújik a parketta alá :-(
Egész biztos, hogy bántották :-(

A mai nap már jobb volt. Voltunk sétálni, azt nagyon élvezi. Szépen sétál pórázon, látszik, hogy nem ismeri, de igyekszik. Napközben sokszor evett .... keveset. Tetszik neki a répás rizs nyuszi husival :-)

Szobatisztának tűnik, de ezt még nem kiabálom el.
Ma érkezett hozzánk egy vendég vizsla fiú pár napra, Füge. Nagyon féltékeny lett rá, és egyáltalán nem örült neki.  Füge nagyokat játszik Zeusszal, Bufi még nem akar játszani... Sőt! A 4 kutyafekhelyből kettőre fekszik le úgy, hogy nehogy odaférjen még egy kutyus :-)
Ma is sokat sírdogált.....de már sokkal jobban ragaszkodik hozzánk.  Örülnék, ha éjjel kicsit többet aludna :-)
Ma átesett a bolha irtó fürdetésen :-) Nem élvezte, de fegyelmezetten tűrte.

Nagyon szép pofija van, ha összeszedi magát, felszedi a hiányzó kilókat, gyönyörű leányzó lesz belőle.

Nagyon kedves, bújós kutyus, szereti a gyerekeket, gyorsan alkalmazkodik.....ezek az első benyomásaim. Csak még szomorú :-(
Bízom benne, hogy elhiszi, most már minden rendben lesz, kap minden nap enni, és soha többé nem bántja senki. Mi mindenesetre mindent megteszünk azért, hogy így legyen!